Baby in fietsstoeltje


Vanaf welke leeftijd mag een baby in een fietsstoeltje? Over het algemeen kan een baby in een fietsstoeltje vanaf 6 a 9 maanden ongeveer. Op die leeftijd kan een baby langere tijd rechtop zitten en zijn de nek en rugspieren voldoende ontwikkeld om een tijdje in een fietszitje te zitten.

Een alternatief voor een baby in fietsstoeltje vervoeren is een autozitje achterop de fiets bevestigen. Hierin kan hij of zij half liggend vervoerd worden en dat is voor je baby wel zo prettig. Er zijn op de markt speciale bevestigingsmaterialen te krijgen om een autozitje achter op de fiets te bevestigen. Zorg voor een goede stevige fiets en fiets rustig als je je baby achterop je fiets meeneemt.

Teveel gedoe? Een eenvoudigere oplossing is een fietskar, je baby is gelijk goed beschermd door de hoes die om de fietskar zit.

Zodra je baby zelfstandig langere tijd rechtop kan zitten dan kun je kiezen voor voorzitje op de fiets. Babies tot 15 kg ( 3 jaar ongeveer ) kunnen in een voorzitje met je meefietsen. Een windscherm is voor zo'n kleintje wel zo prettig. Na 3 jaar kunnen de kinderen in een achterzitje. Dit kan tot ongeveer 25 kg. Aandachtspunt bij een achterzitje is goede rugondersteuning. Kies voor een achterzitje met een hoge rug. Daarnaast moet je kind zijn voeten goed kwijt kunnen en door spaak afschermers niet makkelijk zijn of haar voetjes tussen de spaken kunnen krijgen.

Wieleraccessoires.nl heeft een ruim assortiment Bobike fietszitjes. Kiezen tussen een Bobike of GMG Yepp? Die keuze is aan jezelf. Ga op je gevoel af en kies een kinderzitje waar jij een goed gevoel bij hebt. Qua kwaliteit zit er niet heel veel verschil tussen. De fietszitjes van Bobike worden in Nederland meer verkocht en zijn het populairst.

Direct naar het assortiment Bobike fietsstoeltjes: klik hier

Direct naar het assortiment GMG Yepp fietsstoeltjes: klik hier

Bobike aanbiedingen